welcome

Η αλήθεια είναι φως και το φως είναι αλήθεια...

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Νότα Κυμοθόη "Το λησμονημένο ιερό ρητό των αρχαίων Ελλήνων"

Νότα Κυμοθόη "Το λησμονημένο ιερό ρητό των αρχαίων Ελλήνων"

Οι σημερινοί φιλόσοφοι προσπαθούν μέσα σε μια κοινωνία παλλόμενη να φέρουν πάλι την ισορροπία. Η φιλοσοφία, γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, για την οποία οι όσοι γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, έχουμε πλήρη επίγνωση τι ήρθε να κάνει στην τότε εποχή και ο ίδιος ο Χριστός, τον οποίο φυσικά εκείνοι οι οποίοι κατέστρεφαν μεθοδικά την αφθονία των αρχαίων Ελλήνων, τον σταύρωσαν. 
Τι δίδαξε ο Χριστός; Αγάπη, λένε, όλοι!!!
Τι δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες; Ελάχιστοι γνωρίζουν...
*«Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.» — Πλάτων 427 π.Χ. – 347 π.Χ. (Νόμοι 738 D). «Να αγαπάτε αλλήλους.»
*Αλλά και ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος ( ένας από τους 7 Σοφούς της αρχαιότητος που έζησε ως τον 6 π. Χ. αιώνα το ίδιο έλεγε, τονίζοντας το "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" στην αρχαία Λίνδο!!!)
*Και παλιότερα ο Θαλής ο Μιλήσιος...
«Αγάπα τον πλησίον μικρά ελαττούμενος.» — Θαλής ο Μιλήσιος 643-548 π.Χ.. «Να αγαπάς τον πλησίον σου λίγο περισσότερο από ότι αγαπάς τον εαυτό σου.»
*«Αγάπης δε ουδέν μείζον ούτε ίσον εστί.» — Μένανδρος 342-292 π.Χ. «Τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο ούτε ίσο με την Αγάπη.»
Κι ήρθε ο Χριστός μετά από χρόνια να πει τα ίδια, σε μια περιοχή, στην οποία δεν δέχονταν την αρχαία ελληνική σκέψη, μήτε το «Φιλοφρονήσασθαι αλλήλους.»/«Να αγαπάτε αλλήλους.»...
Ελπίζω στο Θεό της Αγάπης πως ήρθε η εποχή να κατανοήσουν όλοι τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δίχως διαχωρισμούς καμιάς θρησκευτικής ή πολιτικής εξουσίας.

2018 μ. Χ.!!!H αλήθεια του Λόγου φανερώνεται!..




Δεν υπάρχουν σχόλια: